Extaasi
Etusivu Keikat Biografia Tuotanto Kauppa Kuvat Yhteystiedot Vieraskirja Linkit

Biografia

Extaasi on vuonna 1995 perustettu yhtye joka on kotoisin Turun lähiseudulta. Kymmenen vuotta kestäneellä urallaan vankan aseman undeground-piireissä saavuttanut bändi soittaa raskasta suomenkielistä, metallisävytteistä rockia (tai "rujoa metallia", kuten bändi itse kuvailee musiikkiaan). Bändiä on verrattu useaan raskaan suomenkielisen rockin eturivin bändiin, mutta bändi soittaa kuitenkin täysin omanlaistaan musiikkia. Toki vaikutteita on otettu sieltä täältä, ja väkisinkin jonkinlaisia yhtymäkohtia löytyy eri bändeihin, mutta bändiä ei voi suoranaisesti verrata mihinkään muuhun yhtyeeseen, ei musiikillisesti eikä muutenkaan.

Historia lyhyesti

Extaasi on perustettu Uudessakaupungissa vuonna -95. Parin ensimmäisen vuoden bändi toimi aloituskokoonpanolla ja soitteli punkrockia lähinnä omaksi iloksi. Keikkoja oli pääasiassa kotikaupungissa ja lähiseudulla. Parin vuoden tahkoamisen jälkeen yhtye päätti alkaa tekemään hommaa enemmän tosissaan, ja tästä johtuen piti vaihtaa myös osa soittajista.

Muutaman seuraavan vuoden aikana yhtye lähinnä etsi itseään. Kokoonpano vaihtui tiuhaan ja omaa musiikkityyliä vasta etsittiin. Vuoden 2002 lopussa tultiin kuitenkin tilanteeseen että oli pakko alkaa tekemään selkeämpiä linjauksia niin kokoonpanon kuin musiikkityylinkin suhteen. Piti miettiä, että mitä bändin jäsenet oikeastaan haluavat ja minkälaista musiikkia halutaan tehdä. Bändi niin sanotusti ’synnytettiin uudelleen’.

Vuosi 2003 olikin bändissä muutoksen aikaa. Vaihdoimme uuteen treenikämppään, kokoonpanoon tehtiin vielä pientä hienosäätöä ja biisilista pistettiin kerralla uusiksi. Teimme uutta materiaalia puolisen vuotta ja syksyllä aloimme jälleen keikkailemaan lähes vuoden kestäneen keikkatauon jälkeen. Tammikuussa 2004 painuimme äänittämään uutta materiaalia promotarkoitusta varten. Nimen vaihtaminenkin kävi mielessä, mutta päätimme kuitenkin pitää vanhan pitkään käytössä ollut nimen, jonka eteen oli töitä tehty pitkään.

Vuosi 2006 oli tapahtumarikkain bändin historiassa. Debyyttialbumi julkaistiin helmikuussa 2006, ja keikkojakin tehtiin ennätysmäärä. Medianäkyvyyttä saavutettiin myös kohtalaisesti, joka loi uutta uskoa bändin tulevaisuuteen. Muutenkin toiminta alkoi vaikuttaa huomattavasti "ammattimaisemmalta".

Keikat ja julkaisut

Keikkoja bändillä on takana reilusti toista sataa, nykyinen keikkatahti on n. 10-20 keikkaa vuodessa. Keikkoja on tehty pääasiassa Suomessa, mutta parin viime vuoden aikana keikalla on käyty useaan otteeseen vierailulla myös Baltian maissa.

Julkaisujakin on takana useita. Lukuisien demojen lisäksi orkesteri on julkaissut neljä omakustannetta cdep:n muodossa. Lisäksi yhtyeen biisejä on ollut mukana muutamilla pienkokoelmilla. Jonkin verran on saatu myös radiosoittoa muutamilla paikallisilla radioasemilla sekä Ylen kanavilla. Kesällä 2004 biisi pyörähti jopa Viron venäjänkielisellä radioasemalla. Bändin debyyttialbumi näki päivänvalon helmikuussa 2006.

Musiikkityyli

Bändin musiikkityyli on kehittynyt miehistönvaihdosten ja ajan myötä. Alkuaikojen punkrockista on edetty erinäisten mutkien kautta nykyiseen, raskaampaan ilmaisuun. Myös biisien tempo on hidastunut huomattavasti, eikä soitto ole muutenkaan enää niin suoraviivaista kun aiemmin. Nykyinen tyyli on jonkinlaista suomenkielistä metallisävytteistä raskasta rokkia. Arvioissa vertailuja on ollut esimerkiksi Kotiteollisuuteen, viime aikoina myös Maj Karma on vilahdellut aika ajoin musiikillisia vertailukohtia etsittäessä. Jostain kumman syystä myös Musta Paraati -niminen yhtye on kummitellut arvioissa usean vuoden ajan.

 

KOKOONPANO

Artzi: laulu
Tonppa: kitara&taustalaulu
Tero: basso&taustalaulu
Make: rummut

biografia

historia

ARVIOT 1998-2004

ARVIOT 2006

© Copyright Extemporechords 2006