Extaasi
Etusivu Keikat Biografia Tuotanto Kauppa Kuvat Yhteystiedot Vieraskirja Linkit

Historia

1995-96

Extaasi aloitti toimintansa joskus keväällä -95. Aiemmin osittain sama porukka soitteli Konkurssituomio -nimellä. Keikkoja pääasiassa Uudessakaupungissa. Leimattu -demo nauhoitettiin joskus vuoden 1996 aikana, tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa.
Kokoonpano: Artzi: laulu, JanneN: kitara, Vesku: basso, JanneM: rummut.

1997

Rumpali Make liittyi bändiin alkuvuodesta Janne Meloksen tilalle. Kuvattiin video Leimattu -biisistä. Osallistuttiin Ääni ja Vimma -kisaan. Keikkoja edelleen pääasiassa Uudessakaupungissa, joitakin myös muualla. Syksyllä nauhoitettiin Nimetön -demo.

1998

Basisti Tero liittyi bändiin alkuvuodesta ja korvasi Veskun. Sählättiin myös erään ns. "tuottajan" kanssa, joka ei loppujen lopuksi saanut aikaan oikein mitään. Keikkoja tehtiin nyt jo vähän enemmän muuallakin kuin Ugissa. Syksyllä nauhoitettiin Tää yö -cd-single ja kuvattiin Sade - ja Tää yö -biiseistä video. Yritystä oli mm. Jyrkiin, mutta onneksi niitä ei näytetty.

1999

Osallistuttiin mm. Downtown open -bändikisaan, josta ei kuitenkaan menestystä irronnut. Keväällä kitaristi poistui kuvioista ja bändi jatkoi triona (Artzi alkoi soittamaan kitaraa). Keikkarintamalla vähän hiljaisempaa, johtuen kokoonpanon kutistumisesta, taisi niitä silti viitisen kappaletta kertyä koko vuoden aikana . Syksyllä äänitettiin Ei kukaan -democd. Osallistuttiin Steering Wheel Recordsin Suomipunk-kokoelmalle, mm. Raivopäiden, Nukkekodin, Abduktion ja Eläkeläisten kanssa.

2000

Edelleen jatkettiin triona, ja pikkuhiljaa keikkarintamallakin alkoi taas tapahtumaan vähän enemmän. Keväällä keikkoja satunnaisesti, nyt jo pääasiassa muualla kuin Uudessakaupungissa. Syksyllä TÄMÄ HETKI JA TULEVAISUUS -kiertue, johon osallistui Extaasin lisäksi, Luomakunta, Peruutettu, Raivopäät ja Vicious Wankers. Hauskaa oli ja alettiin kyseisten bändien kanssa harrastamaan enemmänkin yhteistyötä. Nauhoitettiin seitsemän uutta biisiä pääasiassa eri kokoelmille (niistä viisi päätyi Extaasi-Peruutettu-Raivopäät-Eetteri-Wiheltävä Susi -kokoelmalle ja kaksi Mustavalkolevyjen Fuck you rockstars -kokoelmalle).

2001

Alkuvuodesta porukkaan otettiin toinen kitaristi, Pete. Kevät melko aktiivista keikkailua, mm. EPÄVIREESSÄ -kiertueen merkeissä (sama kokoonpano kuin edellisellä, Luomakunta tosin jäi pois muiden kiireiden takia). Syksyllä mentiin jälleen studioon, tällä kertaa vähän parempaan kuin Uudenkaupungin Crusell, ja purkitettiin Skitsofreniaa -cdep. Huomattavaa kehitystä aiempiin nauhoituksiin, ja bändikin alkoi pikkuhiljaa löytämään omaa tyyliään. Levynjulkaisun puitteissa tehtiin viitisen keikkaa, mm. Luomakunnan kera.

2002

Alkuvuosi satunnaista keikkailua. Kesällä alettiin treenata väliaikaisesti viisimiehisenä. Syksyn kiertuetta varten palkattiin kiertuekitaristiksi Petteri "Keisari". Syksyllä lähdettiin VAIKENE! -kiertueelle Uusikaupunkilaisen Voodoon kanssa (joka kuitenkin jäi kyydistä kiertueen puolessa välissä). Loppuvuodesta kitaristi Pete sanottiin irti bändistä ja tilalle otettiin Voodoon ex-kitaristi Tonppa. Pitkäaikainen treenikämppä Laitilassa meni myös Teron ja Maken toisen bändin, Näkymättömän Kauppatavaran hajottua. Päätettiin pitää pieni tauko ja miettiä mihin suuntaan bändiä jatkossa viedään. Päätettiin jatkaa touhua kunhan vaan uusi kämppä löytyy.

2003

Alkuvuosi  pidettiin taukoa muun muassa treenikämpän puuttumisen takia. Keväällä saatiin kämppä Uudestakaupungista ja alettiin taas treenailemaan. Uuden kitaristin myötä tehtiin iso  harppaus musiikkityylin suhteen. Kaikki punkeimmat biisit hylättiin tai sitten ne sovitettiin uusiksi. Loppukevät ja kesä tiukkaa treenausta ja uusien biisien tekemistä. Nippu raskaampia tykitysbiisejä saatiinkin kasaan, ja voitiin miettiä seuraavaa askelta. Syksyllä aloitettiin keikkailu uudelleen, lähes vuoden tauon jälkeen. P ääasiassa syksyn keikat tehtiin Jyväskyläläisen uuden tuttavuuden, Airutin kanssa. Sovittiin myös uutta studioaikaa ja suunniteltiin seuraavan vuoden kuvioita.

2004

Alkuvuodesta 2004 käväistiin Loimaan Popstudiolla tekemässä ensimmäinen promoäänite uudella kokoonpanolla, kaksi ja puoli vuotta olikin jo kulunut edellisestä äänitteestä. Tällä kertaa ei kuitenkaan lähdetty mitään virallista ep:tä tekemään, vaan tyydyttiin "kotipolttoiseen" promoäänitteeseen. Ensimmäistä kertaa lopputulos alkoi kuulostaa oikeasti hyvältä, vaikka hieman hätäisesti ja lyhyessä ajassa homma tehtiinkin. Osasyy tähän lienee Antti Simolin Airut-yhtyeestä, joka hieman jeesasi äänitteen tuotannollisessa puolessa. Vuosi 2004 oli myös ennätyksellinen keikkojen suhteen, niitä kertyi lähes parikymmentä koko vuoden aikana. Mm. ensimmäiset hieman isommat festarikeikat tehtiin, mm. Puntala-Rock. Lisäksi tehtiin ensimmäiset ulkomaan keikat, kun pariin otteeseen käväistiin eteläisessä naapurimaassa. Siellä vastaanotto olikin melkoinen, ja ihan ensimmäistä kertaa sitä tunsi itsensä ihan rokkitähdeksi. Myös laajempi yhteistyö virolaisten bändien kanssa käynnistettiin. Bändi sai reilusti huomiota myös tiedotusvälineissä. Kaiken tämän lisäksi rumpali Make perusti oman Extemporechords -ohjelmatoimiston/pienlevy-yhtiön, joka alkoi hoitaa bändin asioita ihan tosissaan. Päätettiin myös että vuoden 2005 aikana bändin tullessa kypsään 10 vuoden ikään, aloitetaan debyyttipitkäsoiton äänitykset.

2005

Tammikuussa 2005 aloitettiin debyyttipitkäsoiton valmistelut, ja käytiin ensimmäisen kerran studiossa tekemässä livedemo levylle tulevista biiseistä. Sen jälkeen tehtiin tarkemmat suunnitelmat projektin vaiheista sekä siitä, millä tavalla hommaa viedään eteenpäin. Kesään mennessä saatiin puolet levyn biiseistä purkitettua, jonka jälkeen kesä hieman taukoa studiotyöskentelyssä. Kohtalaisen aktiivista keikkailua koko vuosi, ja jälleen käytiin Baltian vierailulla elokuussa, tapaamassa Souloutin tyyppejä ja vetämässä pari keikkaa. Tällä kertaa Viron lisäksi keikka myös Latviassa, paikallisen motoristikerhon tapaamisessa (sijoituimme toiseksi illan parasta bändiä valittaessa, Soulout oli meitä kovempi live-akti). Myyntiin tuli myös ensimmäisen kerran Extaasi-paitoja. Syksy oli jälleen aktiivista studiotyöskentelyä (reilu 200 tuntia vietettiin studiossa koko vuoden aikana). Levy saatiin valmiiksi joulukuun alussa. Uusia biisejä ei juuri ehditty tekemään studiotyöskentelyn ja keikkailun lomassa. Tulevan albumin markkinointia ja promoa valmisteltiin koko vuoden, sekä webbisivut uudistettiin ja valmistauduttiin tulevan kevään koitoksiin ja vielä ahkerampaan keikkailuun.

2006

Vuoden verran kestänyt urakka, eli debyyttialbumi konkretisoitui alkuvuodesta, kun "Rujo" -cd näki päivänvalon 1. helmikuuta. Tammikuusta alkaen armotonta promootiota, helmikuusta huhtikuuhun tiivistä keikkailua Rujo-kiertueen merkeissä. Huhtikuusta kesäkuuhun pieni breikki, kesän aikana tehtiin viitisen keikkaa, mm. Torirock Salossa. Syksyllä vielä keikkoja harvakseltaan, marraskuun jälkeen bändi jättäytyi keikkatauolle ja keskittyi lomailuun sekä uusien biisien tekemiseen.

 

KOKOONPANO

Artzi: laulu
Tonppa: kitara&taustalaulu
Tero: basso&taustalaulu
Make: rummut

biografia

historia

ARVIOT 1998-2004

ARVIOT 2006

© Copyright Extemporechords 2006